Ainakin kaakkois-suomen lehtien tekstiviestipalstoilla on moitittu mm. päättäjien palkkoja. Minun mielestäni päättäjien palkkiot suhteessa tehtävien vakavuuteen ja vastuuseen ovat alakantissa. Siksi oikeasti taitavat ja älykkäät ihmiset eivät hakeudu esimerkiksi kansanedustajiksi, koska yksityisellä puolella tienaa paremmin. Jos päättäjien palkkoja ja palkkioita alennettaisiin entisestään ei sinne sellaisia todella taitavia johtajia hakeutuisi ollenkaan.

Halusimmepa tai emme, suomi on kuitenkin eräänlainen yhtiö. Ensivuonna Suomi ottaa lisää velkaa. Kansa nousee barrikaadeille vaatimaan, että ei saa leikata. Ei välttämättä saakaan, mutta mistä ne säästöt sitten tehdään? Sinä, joka vastutit leikkauksia mielenosoituksessa, kerro Sinä miten Suomen talous lähtee nousuu. Äänestitkö vaaleissa? Vai oletko sellainen, että et osaa itse tehdä mitään päätöksiä, mutta arvostelet kaikkien muiden tekemiä päätöksiä? Kaikkien on otettava osaa. 

 

Osoita sellainen säästö kohde mikä ei heikennä kenenkään yksilön etua. Sellainen joka kohdistuu kaikkiin tasapuolisesti.